Vinduer og døre

Ansvarsområdet for vinduer og døre er lidt specielt fordelt i en andelsforening.

Den udvendige vedligeholdelse står andelsforeningen for. Den indvendige står du selv for. Er der problemer med en dør der ikke kan lukke, kontakter du driftudvalget. Ligeså hvis der er meget træk fra døre eller vinduer.

Skulle uheldet være ude og en rude smadres, kontakter du den lokale glarmester  og får sat en ny ind hurtigst muligt. Derefter skriver du en skadeformular og kontakter driftsudvalget som vil sørge for betaling.

Læs mere nedenfor!


Vedligeholdelse af døre og vinduer

gummifugerne

Omkring hvert vindue og hver dør sidder en gummifuge. Da du selv står for den indvendige vedligeholdelse af døre og vinduer, står du også selv for at skulle male omkring gummifugerne.

En gummifuge skal være blød og elastisk. Undgå derfor at komme maling på den. Skulle uheldet alligevel være ude, så sørg for at fjerne malerklatterne hurtigst muligt 

Sådan maler du din dør eller dit vindue:

Fjern løstsiddende gammel maling.  Brug sandpapir til at overgange mellem gammel fastsiddende maling og råt træ bliver helt uden kanter. Prøv med en finger om du kan mærke en kant. Slib herefter med noget forholdsvist groftkornet sandpapir så overfladen på alle flader der skal males bliver lidt ru. Rengør fladerne med grundrens og tør af. Når alt er tørt, tørres støv af med en tør, ren klud. Brug herefter grundmaling på de rå flader og følg anvisninger på malerbøtten. Mal herefter med maling i den ønskede farve minimum 2 gange. Følg anvisninger på malerbøtten.

Sådan forholder du dig ved fugt omkring vinduer og døre.

Fugt opstår pga. kondens. Denne fjerner du ved udluftning. Kondens indikerer en for høj fugtprocent i boligen og indikerer derved også dårligt indeklima. Gør derfor kondensen til din ven som viser dig at du ikke lufter nok ud. Luft ud til der ikke er ret meget fugtighed omkring vinduer og døre tilbage.

Hvis der direkte suser kold luft ind fra vinduer/døre kontakter du driftsudvalget der derefter vil se på det.


De nye døre og vinduer

Al materiale vedrørende vores nye døre og vinduer finder du under "eksterne links" nederst på denne side.


skadeanmeldelse

 

 

Forsikringsinformation fra administrator

Hvordan du skal forholde dig til en opstået skade

Skadeanmeldelse ved 3. parts skade

Denne skade-anmeldelse bruger du hvis der er sket skade på en udefrakommende person eller dennes ejenddele på andelsforeningens grund

Skade på bygninger/tekniske installationer

Denne skade-anmeldelse bruger du hvis der er sket skade på ejendom, f.eks. ved storm eller indbrud

Forsikringscertifikat

Her har du en oversigt over hvad andelsforeningens forsikringsselskab dækker.

Pas på din bolig!

 

 

Indvendig vedligeholdelse

En kort vejledning i hvordan du rengør de nye vinduer og døre, og hvordan du udbedrer små skader i karmene.

 

Vedligehold af døre og vinduer

På side 14 finder du ud af hvordan du smører og på anden måde 1 gang om året tjekker og vedligeholder dine døre og vinduer

 

Montering af dørbremse

Er du ekspert i at forstå uforståelige vejledninger er der her en nem vej til vildledning såfremt du selv ønsker at montere en dørbremse.

 

Udluftning af din bolig

Her har du nogle gode og enkle råd til at undgå fugtproblemer. Første geniale råd til udluftning er: Luft ud!

 

 

Vedligehold og beslutningsproces

 

Forretningsorden for bestyrelse

 

Driftsudvalgets kompetencer

Det er beslutninger af afgørende betydning Driftudvalget beskæftiger sig med. Derfor er der opsat nogle klare retningslinier for udvalgets virke. Læs dem her

 

Rapport for Ulfbuen

hvordan finder man ud af hvordan fremtidens vedligeholdelse skal foregå?

Driftsudvalg og bestyrelse køber sig nogle gange til en rapport hvor strategi for vedligeholdelsesplaner foreslås. På denne baggrund udarbejdes vedligeholdelsesplanen for de kommende år.

 

Vedligeholdelsesplanen

Vedligeholdelsesplanen udarbejdes af driftsudvalget, indstilles til bestyrelsen og vedtages på generalforsamlingen. Se den her.